Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Historie świąteczne. Kulinarny przewodnik na Wielkanoc

Cena 9,90 zł
Dostępność:
Trwale niedostępny
Niedostępny
Czas wysyłki: 24 godziny

Kod produktu: 975_20170314091127

Cechy produktu

Opis książki

Autor Barbara Czaykowska-Kłoś
Rok wydania 2017
Oprawa zeszytowa
Liczba stron 90
Format 145x205
ISBN 978-83-7823-909-3

Opis

„Historie świąteczne. Kulinarny przewodnik na Wielkanoc” to uczta dla podniebienia. Tak można najkrócej scharakteryzować kolejną publikację Barbary Czaykowskiej-Kłoś, w której ukazana została przepiękna polska tradycja rodzinnych spotkań przy świątecznym stole. Tym razem autorka służy pomocą podczas kulinarnych przygotowań do Wielkiejnocy.

Książka zrodziła się z pasji i wewnętrznej potrzeby ocalenia smaków i zapachów rodzinnego domu. Otarte z kurzu dawne receptury wzbogacają przepisy na dania pochodzące z wielu regionów Polski i Europy, a także autorskie odkrycia kulinarne towarzyszące twórczemu przygotowywaniu potraw i łączeniu smaków.

Ta praktyczna publikacja, zawierająca ponad 50 przepisów na potrawy przyrządzane na wielkanocny stół, nie tylko podpowie wiele ciekawych, sprawdzonych receptur, ale także bezstresowo przeprowadzi przez ten szczególny czas w roku stanowiący kulinarne i organizacyjne wyzwanie dla niejednej pani domu.

W „Historiach świątecznych” nie brakuje propozycji na oryginalne dania z jaj, swojski chleb, mięsa i wielkanocne słodkości, wśród których królują serniki oraz pascha. Na kartach książki warto poszukać również praktycznych porad przydatnych w kuchni na co dzień.