Wydawnictwo Bernardinum Sp. z o.o.
ul. Bpa Dominika 11
83-130 Pelplin
woj. pomorskie
585 361 757
sekretariat@bernardinum.com.pl
NIP: 5932459521
REGON: 220141405
Sekrety kawy. Poradnik dla amatorów i profesjonalistów
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Dziś kawa to najpopularniejszy trunek na świecie. Wielu z nas nie wyobraża sobie dnia bez kubka tego aromatycznego napoju, ale jedynie nieliczni potrafią sposób jej parzenia podnieść do rangi dzieła sztuki.
„Sekrety kawy. Poradnik dla amatorów i profesjonalistów”, krok po kroku, wprowadza w świat wyrafinowanych smaków i zapachów. Czytelnik trafia w dobre ręce. Pod okiem doświadczonego baristy i trenera, nie ruszając się z domu, przechodzi praktyczny kurs obsługi zarówno profesjonalnych, jak i domowych urządzeń do parzenia kawy oraz przygotowywania napojów na jej bazie. Dzięki tej książce i zawartym w niej wskazówkom, picie kawy nigdy już nie będzie takie samo. Zdobyta wiedza pozwoli rozkosznie delektować się jej smakiem i czerpać przyjemność z każdej kropli.
Sposób picia kawy to element stylu życia. To, jaką kawę pijemy, w jaki sposób ją przygotowujemy i podajemy, odzwierciedla nasze tempo życia oraz indywidualne upodobania. I jeszcze rzecz najistotniejsza – nie pijcie kawy samotnie, bo odbieracie sobie połowę przyjemności. Poczęstujcie swoich bliskich, przyjaciół, znajomych w pracy. Wpadną w zachwyt – to gwarantowane, a niewykluczone, że sami zechcą dołączyć do grona pasjonatów „czarnego złota”.
Kilka słów o mnie
Z wykształcenia jestem pedagogiem.
Przygodę z kawą rozpocząłem podczas studiów w 2003 roku. Przez trzy lata byłem baristą i menadżerem w jednej z warszawskich kawiarni.
W 2005 roku zdobyłem tytuł Mistrza Polski Baristów i wystartowałem w Mistrzostwach Świata Baristów (WBC) w Seattle w USA. W tej rywalizacji zająłem 23. miejsce na 36 uczestników.
W 2006 roku rozpocząłem pracę w charakterze trenera baristów. Do tej pory w moich szkoleniach wzięło udział ponad 5 tys. osób. W tym samym roku zdałem egzamin uzyskując tytuł sędziego międzynarodowego zawodów baristów WBC.
Rok później sędziowałem mistrzostwa świata w Tokio w Japonii, gdzie zostałem wybrany do sędziowania ścisłego finału.
Od 2007 roku sędziuję podczas zawodów baristów odbywających się w Polsce. Byłem również ekspertem w kilkunastu programach telewizyjnych i uczestnikiem kilku kampanii reklamowych.
Obecnie prowadzę własną firmę szkoleniową i eventową.
Dane techniczne
Autor | Marcin Rusnarczyk |
Rok wydania | 2014 |
Oprawa | twarda |
Liczba stron | 164 |
Format | 235 x 224 |
ISBN | 978-83-7823-385-5 |
EAN | 9788378233855 |