Poradnik Krzysztofa Jaworskiego „Jak zrobić dobry ser w domu” to świetna pozycja dla wszystkich, którym znudziły się sklepowe sery i chcieliby przygotowywać je samodzielnie we własnej kuchni.
Książkę poleca portal literacki SZTUKATER.PL
„Niepozorna książeczka Krzysztofa Jaworskiego «Jak zrobić dobry ser w domu. Praktyczny poradnik dla każdego» stanowi bogate źródło wiedzy w pigułce dla wszystkich, którzy chcą zająć się serowarstwem na małą skalę, w domowych pieleszach. Autor od lat zajmuje się propagowaniem przyzagrodowej sztuki serowarskiej. Serowarstwo to dla niego pasja i zawód. Książkę kieruje do wszystkich, którym znudziły się sery sklepowe, niekiedy nafaszerowane chemią i wszelkimi e-udoskonalaczami – pisze autorka rekomendacji.
W poradniku znajdziemy mini kompendium wiedzy, od krótkiej historii sera, po jego rodzaje i gatunki. Autor skrupulatnie doradza, jaki sprzęt będzie potrzebny, daje wskazówki jak postępować z mlekiem, kulturami bakterii i podpuszczką, żeby ser się udał. Wszystko to opisane jest przystępnym językiem, nawet dla laika, który podejmie wyzwanie samodzielnego stworzenia sera”.
A tu możecie zapoznać się z całą rekomendacją
https://sztukater.pl/ksiazki/item/25623-jak-zrobic-dobry-ser-w-domu.html
KSIĄŻKA JEST DOSTĘPNA W NASZEJ KSIĘGARNI INTERNETOWEJ
POLECAMY