„Sekretem dobrych pączków jest spirytus. (…) Nie jestem jakąś specjalistką, tylko opieram się na tradycji, na tym, co było stosowane u nas w domu. Musi być spirytus i w pączkach, i w faworkach, i w racuszkach. On nie pozwala ciastu chłonąć tłuszczu podczas smażenia” – mówiła w poranku „Siódma 9” Barbara Czaykowska-Kłoś, autorka książki „Historie kuchenne” (Wyd. Bernardinum). W rozmowie z Anną Skiepko zdradziła, jak przygotować dobre pączki.
Zachęcamy do wysłuchania całej rozmowy.
http://siodma9.pl/wiadomosci/item/2231-barbara-czaykowska-klos-o-sekrecie-dobrych-paczkow
Przepis na dobre pączki i mnóstwo innych doskonałych receptur znajdziecie w książce „Historie kuchenne. O miłości, rodzinie i sile tradycji”.
KSIĄŻKA JEST DOSTĘPNA W NASZEJ KSIĘGARNI INTERNETOWEJ
POLECAMY