Produkty tygodnia
Gorzka pomarańcza
Gorzka pomarańcza
19,90 zł 15,00 zł
szt.
Umiłować życie. Medytacje maryjne
Umiłować życie. Medytacje maryjne
19,90 zł 17,00 zł
szt.
Wyspy niepoliczone. Indonezja z bliska
Wyspy niepoliczone. Indonezja z bliska
39,90 zł
szt.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. W każdej chwili możesz cofnąć zgodę.
O świątecznych przygotowaniach w kuchni

„Ja do piernika daję dużo pieprzu. Lubię, jak piernik jest wytrawny. Często smarujemy go masłem. Po prostu kroi się go w kromki i się smaruje, więc on nie może być za słodki. Ale jest słodki, bo ma miód gryczany, który jest bardzo aromatyczny. To jest ta jego naturalna słodycz. Cukru tam właściwie nie ma w moim pierniku. (…) Moje pierniki są wytrawne i trzeba być wytrawnym smakoszem, żeby chcieć mój piernik polubić. (…) Nawet moje pierniczki są takie, że poza mną nikt ich nie chce jeść, bo słodkie są tylko na wierzchu” – opowiadała w poranku „Siódma 9” Barbara Czaykowska-Kłoś, autorka książek „Historie kuchenne” i „Historie świąteczne” (Wyd. Bernardinum). W rozmowie z Anną Skiepko powiedziała o świątecznych przygotowaniach w kuchni.

Zachęcamy do wysłuchania tej rozmowy.

http://siodma9.pl/wiadomosci/item/1932-barbara-czaykowska-klos-o-swiatecznych-przygotowaniach-w-kuchni

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl