Produkty tygodnia
Atlas Biblijny (wyd. III poprawione)
Atlas Biblijny (wyd. III poprawione)

150,00 zł

Cena regularna: 220,00 zł

Najniższa cena: 220,00 zł
szt.
Jasne Słońce o brzasku. Birma
Jasne Słońce o brzasku. Birma

35,00 zł

Cena regularna: 49,90 zł

Najniższa cena: 49,90 zł
szt.
Drań
Drań

25,00 zł

Cena regularna: 34,90 zł

Najniższa cena: 34,90 zł
szt.
Inshallah. Oddech Maroka
Inshallah. Oddech Maroka

54,00 zł

Cena regularna: 59,90 zł

Najniższa cena: 59,90 zł
szt.
Dane teleadresowe

Wydawnictwo Bernardinum Sp. z o.o.
ul. Bpa Dominika 11
83-130 Pelplin
woj. pomorskie
585 361 757
sekretariat@bernardinum.com.pl
NIP: 5932459521
REGON: 220141405

O świątecznych przygotowaniach w kuchni

„Ja do piernika daję dużo pieprzu. Lubię, jak piernik jest wytrawny. Często smarujemy go masłem. Po prostu kroi się go w kromki i się smaruje, więc on nie może być za słodki. Ale jest słodki, bo ma miód gryczany, który jest bardzo aromatyczny. To jest ta jego naturalna słodycz. Cukru tam właściwie nie ma w moim pierniku. (…) Moje pierniki są wytrawne i trzeba być wytrawnym smakoszem, żeby chcieć mój piernik polubić. (…) Nawet moje pierniczki są takie, że poza mną nikt ich nie chce jeść, bo słodkie są tylko na wierzchu” – opowiadała w poranku „Siódma 9” Barbara Czaykowska-Kłoś, autorka książek „Historie kuchenne” i „Historie świąteczne” (Wyd. Bernardinum). W rozmowie z Anną Skiepko powiedziała o świątecznych przygotowaniach w kuchni.

Zachęcamy do wysłuchania tej rozmowy.

http://siodma9.pl/wiadomosci/item/1932-barbara-czaykowska-klos-o-swiatecznych-przygotowaniach-w-kuchni

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl