Produkty tygodnia
Dalej są tylko lwy. Afrykańskie przygody Kasi
Dalej są tylko lwy. Afrykańskie przygody Kasi
44,90 zł 20,00 zł
szt.
Zabrałam brata dookoła świata
Zabrałam brata dookoła świata
39,90 zł 25,00 zł
szt.
Przygoda na rafie 2
Przygoda na rafie 2
24,90 zł 15,00 zł
szt.
Łoś - urodziwy brzydal
Łoś - urodziwy brzydal
80,00 zł 65,00 zł
szt.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. W każdej chwili możesz cofnąć zgodę.
O świątecznych przygotowaniach w kuchni

„Ja do piernika daję dużo pieprzu. Lubię, jak piernik jest wytrawny. Często smarujemy go masłem. Po prostu kroi się go w kromki i się smaruje, więc on nie może być za słodki. Ale jest słodki, bo ma miód gryczany, który jest bardzo aromatyczny. To jest ta jego naturalna słodycz. Cukru tam właściwie nie ma w moim pierniku. (…) Moje pierniki są wytrawne i trzeba być wytrawnym smakoszem, żeby chcieć mój piernik polubić. (…) Nawet moje pierniczki są takie, że poza mną nikt ich nie chce jeść, bo słodkie są tylko na wierzchu” – opowiadała w poranku „Siódma 9” Barbara Czaykowska-Kłoś, autorka książek „Historie kuchenne” i „Historie świąteczne” (Wyd. Bernardinum). W rozmowie z Anną Skiepko powiedziała o świątecznych przygotowaniach w kuchni.

Zachęcamy do wysłuchania tej rozmowy.

http://siodma9.pl/wiadomosci/item/1932-barbara-czaykowska-klos-o-swiatecznych-przygotowaniach-w-kuchni

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl