NOWOŚĆ WYDAWNICZA

Polecamy publikację Krystyny Gierszewskiej „Pory roku na talerzu".

Najlepszą alternatywą dla współczesnej, wysoko przetworzonej – a co za tym idzie – niezdrowej, sklepowej żywności, są proste, sprawdzone potrawy domowej kuchni. Tym bardziej kuchni tradycyjnej, której dania komponowane są w oparciu o dawne, przekazywane z pokolenia na pokolenie receptury wykorzystujące surowce pozyskiwane głównie z własnej hodowli, z przydomowych ogrodów i sadów oraz od rodzimych producentów. Niewątpliwą zaletą książki Krystyny Gierszewskiej „Pory roku na talerzu” jest ukazanie zależności pomiędzy religią, przyrodą i tradycją, przede wszystkim zależności kulinarnych.

Książka powstała dzięki pasji i chęci ocalenia smaków i zapachów rodzinnego domu. A domem tym jest Kociewie – urocza pomorska kraina, której kuchnia jest nierozerwalnie związana z życiem i dziejami jej mieszkańców. „Pory roku na talerzu” pozwalają lepiej poznać ten region i w nim się rozsmakować.

Więcej o książce:

https://ksiegarnia.bernardinum.com.pl/pl/p/Pory-roku-na-talerzu-/1784

Zapraszamy do naszej księgarni internetowej

Tu mogą Państwo dowiedzieć się więcej o tej publikacji i dokonać zakupu:

https://ksiegarnia.bernardinum.com.pl/pl/p/Pory-roku-na-talerzu-/1784

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl