„Czytając książkę, już przy pierwszych stronach zwróciłam uwagę na osobisty rys, jaki autorka nadała tej publikacji – pisze recenzentka. – Przejawia się on na kilku płaszczyznach. »Lampart w pomarańczach« zawiera opisy konkretnych miejsc: sycylijskich miasteczek, zabytków, kwater i domów, w których zamieszkiwała podczas swoich wojaży Cichocka. Ta sama zasada dotyczy także przepisów. Zgodnie z deklaracją ze wstępu, znalazły się tu receptury na potrawy, które autorka uznała za oryginalne, odkrywcze i łatwe do przygotowania. Z pewnością nie są one reprezentatywne dla Sycylii, jednak – z tego, co widzi czytelnik – pasują do kolorytu analizowanych miejsc (...) Książkę Ewy Karoliny Cichockiej polecam wszystkim pasjonatom Italii i miłośnikom dobrego smaku”.
Książkę „Lampart w pomarańczach. Sycylijskie zapiski kulinarne” poleca portal literacki SZTUKATER.PL
Tu możecie zapoznać się z całą rekomendacją
https://sztukater.pl/ksiazki/item/35682-lampart-w-pomaranczach.html