Sekrety kawy. Poradnik dla amatorów i profesjonalistów

Cena: 34,90 zł 34.90
quantity szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Dziś kawa to najpopularniejszy trunek na świecie. Wielu z nas nie wyobraża sobie dnia bez kubka tego aromatycznego napoju, ale jedynie nieliczni potrafią sposób jej parzenia podnieść do rangi dzieła sztuki.

„Sekrety kawy. Poradnik dla amatorów i profesjonalistów”, krok po kroku, wprowadza w świat wyrafinowanych smaków i zapachów. Czytelnik trafia w dobre ręce. Pod okiem doświadczonego baristy i trenera, nie ruszając się z domu, przechodzi praktyczny kurs obsługi zarówno profesjonalnych, jak i domowych urządzeń do parzenia kawy oraz przygotowywania napojów na jej bazie. Dzięki tej książce i zawartym w niej wskazówkom, picie kawy nigdy już nie będzie takie samo. Zdobyta wiedza pozwoli rozkosznie delektować się jej smakiem i czerpać przyjemność z każdej kropli.

Sposób picia kawy to element stylu życia. To, jaką kawę pijemy, w jaki sposób ją przygotowujemy i podajemy, odzwierciedla nasze tempo życia oraz indywidualne upodobania. I jeszcze rzecz najistotniejsza – nie pijcie kawy samotnie, bo odbieracie sobie połowę przyjemności. Poczęstujcie swoich bliskich, przyjaciół, znajomych w pracy. Wpadną w zachwyt – to gwarantowane, a niewykluczone, że sami zechcą dołączyć do grona pasjonatów „czarnego złota”.

 

Kilka słów o mnie

Z wykształcenia jestem pedagogiem.

Przygodę z kawą rozpocząłem podczas studiów w 2003 roku. Przez trzy lata byłem baristą i menadżerem w jednej z warszawskich kawiarni.

W 2005 roku zdobyłem tytuł Mistrza Polski Baristów i wystartowałem w Mistrzostwach Świata Baristów (WBC) w Seattle w USA. W tej rywalizacji zająłem 23. miejsce na 36 uczestników.

W 2006 roku rozpocząłem pracę w charakterze trenera baristów. Do tej pory w moich szkoleniach wzięło udział ponad 5 tys. osób. W tym samym roku zdałem egzamin uzyskując tytuł sędziego międzynarodowego zawodów baristów WBC.

Rok później sędziowałem mistrzostwa świata w Tokio w Japonii, gdzie zostałem wybrany do sędziowania ścisłego finału.

Od 2007 roku sędziuję podczas zawodów baristów odbywających się w Polsce. Byłem również ekspertem w kilkunastu programach telewizyjnych i uczestnikiem kilku kampanii reklamowych.

Obecnie prowadzę własną firmę szkoleniową i eventową.

Dane techniczne

Autor Marcin Rusnarczyk
Rok wydania 2014
Oprawa twarda
Liczba stron 164
Format 235 x 224
ISBN 978-83-7823-385-5
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl