KUPUJ TANIEJ WYBRANE TYTUŁY

Ta akcja sprzedażowa to prawdziwa gratka dla mieszkańców Pelplina i okolic.

Każdy, kto do końca listopada br. zgłosi się do Działu Sprzedaży Wydawnictwa „Bernardinum” w Pelplinie z aktualnym numerem „Informatora Pelplińskiego”, będzie mógł zakupić książkę Barbary Czaykowskiej-Kłoś „Historie kuchenne. O miłości, rodzinie i sile tradycji” w wyjątkowej cenie 45 zł (zamiast 49,90 zł).

Kolejna promocyjna oferta już w grudniu.

Partnerami akcji są Miejska Biblioteka Publiczna w Pelplinie oraz „Informator Pelpliński”.

 

 

Kilka słów o książce

Ze wspomnień utkana książka dotyka wszystkiego, co człowiekowi bliskie i drogie, choć w centrum zainteresowania stawia sztukę kulinarną. Międzyludzkie relacje ukazane przez pryzmat jednej rodziny osnute są wokół stołu, który jest czymś znacznie więcej niż tylko użytecznym meblem. To miejsce, które jednoczy ludzi, uczy, wychowuje, daje poczucie bezpieczeństwa, wydobywa z pamięci takie chwile, od których robi się ciepło na sercu.

„Historie kuchenne” dostarczają praktycznej wiedzy dotyczącej właściwego żywienia, sprawnego, pomysłowego przyrządzania posiłków i ekonomicznego wykorzystywania produktów spożywczych. Barbara Czaykowska-Kłoś jako dietetyk doskonale wie, że dobrze dobrane posiłki są jak naturalne leki. Stąd warto na kartach książki poszukać również prostych sprawdzonych sposobów na łagodzenie drobnych dolegliwości. Wśród bogactwa porad i przepisów znajdziemy także i te, jak – mimo przeciwności losu – zachowywać pogodę ducha, jak żyć nie wadząc się ze światem i samym sobą, wreszcie – jak odnajdywać szczęście w drobiazgach.

Autorce, która „oprowadza” czytelnika po swoim życiu wtajemniczając go w prywatne historie i zdarzenia, udało się niezwykle trafnie nakreślić obraz społeczeństwa obecnego i minionego wieku. Ukazanego na kartach książki zderzenia człowieka z peerelowską rzeczywistością nie powstydziłby się sam Stanisław Bareja. Dzięki temu jest też zabawnie, swojsko i optymistycznie.

Książka, chociaż jest autorskim debiutem, już od pierwszych stron staje się przyjacielem odbiorcy czyniąc go pogodniejszym, a kto wie, może nawet szczęśliwszym.

 

 

O autorce

Barbara Czaykowska-Kłoś urodziła się 19 lipca 1944 roku we wsi Głębokie na Rzeszowszczyźnie. Od lat 60. jest związana z Warszawą, gdzie mieszka do dziś. Technik żywienia oraz absolwentka studium dietetycznego.

Sztuka kulinarna zawsze była jej wielką pasją. Swoją wiedzę i umiejętności opiera na bogatych tradycjach kucharskich celebrowanych w jej domu rodzinnym. W swojej książce dawne receptury wzbogaciła o przepisy na dania pochodzące z wielu regionów Polski i Europy, a także o autorskie odkrycia kulinarne towarzyszące twórczemu przygotowywaniu potraw i łączeniu smaków.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl